• Swarovski CL Pocket
  • Mountain 10x25
  • Zeiss Terra ED
  • 10x25 Compact

Bästa kikaren för jakt 2019

Det är en stor dag när ditt barn har blivit tillräckligt stor för att slippa bilbarnstolen, och som förälder finns det inte mycket roligare saker än att se sitt barn växa upp. I bältesstolen ska barnet vara framåtvänt istället för bakåtvänt som i bilbarnstolen men det är alltså endast aktuellt när barnet är minst fyra år och inte kan åka bakåtvänt något mera.

Man har i en hel del forskningsrapporter kommit fram till att man rekommenderar barn att använda bältesstol eller bälteskudde fram till att barnet är 10-12 år gammalt. Det är pågrund av att barnets kropp inte är fullt utvecklat för att hålla kvar bältet på plats. Med en bältesstol eller bälteskudde hjälper man till att anpassa trepunktsbältet till barnets kropp.

Snabbt svar: 5 Bästa kikarna testade 2019

  1. Swarovski CL Pocket Mountain 10×25
  2. Zeiss Terra ED 10×25 Compact
  3. Focus Falcon 8×42
  4. Vortex Viper HD 10×42
  5. Bushnell PowerView 10×25

 

 

Swarovski CL Pocket Mountain 10×25

Swarovski-CL-Pocket-Mountain-10x25

 

Detta är en optiskt kikare av högsta kvalité. Swarowski CL-Pocket är perfekt att ta med sig under jakten då du kan vika ihop den till en kompakt kikare och när du väl fäller ut den har du en fullständig kikare i världsklass. Skarpa bilder och hög kontrast och en enastående färgåtervinning gör att det är ett rent nöje att använda denna kikare under jakten.

 

Zeiss Terra ED 10×25 Compact

Zeiss-Terra-ED-10x25-Compact

 

Zeiss Terra ED är en robust och användarvänlig kikare. Den är förvånansvärt lätt med en kompakt design. Tack vare att kikaren är utrustad med precision optik garanterar den klara bilder i alla väder tack vare den hybrofobiska beläggningen. Kameran har ett vattentät hölje och förstärkt med glasfiber vilket gör den till en utomstående kikare som är nästintill oförstörbar.

 

Focus Falcon 8×42

Focus-Falcon-8x42

 

Focus Falcon 8×42 är en perfekt kikare för amatörer som proffs, kikaren i sig är vattentät och tack vare ED-glaset har du en perfekt skärpa över hela synfältet med en riktigt bra kontrast. Under jakten kommer du i många fall stöta på sämre väderförhållanden och tack vare att kikaren är behandlad med faskorrigering och dielectric coating kommer den klara av de allra svåraste ljussitutationerna i alla typer av väder.

 

Vortex Viper HD 10×42

Vortex-Viper-HD-10x42

 

Vortex Viper HD 10×42 är en kompakt och lätt kikare med premiumoptik för en extra låg dispersion och en utomordentlig skärpa i HD-format. Kikarens utsida är gummi-armerad och med ArmorTek-behandlade linser får du en slitstark och tålig kikare som klarar av det mesta.

 

Bushnell PowerView 10×25

Bushnell-PowerView-10x25

 

Bushnell Powerview är en av världens mest populära serier för kikare. Kikaren passar alla typer av äventyr och det finns en hel drös av storlekar och egenskaper du kan välja mellan. Vi valde 10×25 pga att de passar de allra flesta jakter väldigt bra. Tack vare en fullt bearbetat ytbehandling av optiken ger Powerview ljusa och klara egenskaper.

 

 

Saker att tänka på när du väljer en kikare för jakt

Fråga: Vilken storlek på linsen ska jag köpa?

Svar: Linsen på kikaren har en direkt koppling till hur bra förstoring du kommer uppleva när du använder kikaren. För att veta vad just du ska använda behöver du veta vad du ska använda kikaren primärt för.


Vad ska du använda kikaren till?

Jaktkikare har en fler funktioner än en vanlig kikare och därav blir priset även i de flesta fall högre. Om du ska jaga efter ett specifikt djur till exempel vill du veta på vilka avstånd du kommer röra dig på från bytet samt vad för ungefärlig förstoring du behöver för att kunna hitta bytet.

 

Har du några synproblem?

Om du har synproblem finns det en stor chans det kan ha en negativ påverkan när du använder kikaren och ibland kan du till och med få ont i huvudet om du använder kikaren under längre perioder. Vi rekommenderar att du kollar med en ögonläkare vad hen rekommenderar innan du gå vidare.

 

Är du en klumpig person?
Frågan kan möjligtvis vara lite hård, men är du oaktsam över dina ägodelar ska du kanske inte investera alldeles för mycket i en kikare som du har risk att ta sönder. I dessa fall kan vi rekommendera en lite billigare kikare med ett tåligt material och skyddståliga linser.

 

Vad betyder siffrorna?

Siffrorna hänvisar direkt till kikarens förstoringsfunktionen. Numret symboliserar hur många gånger den bilden fördubblas i synlighet. Så om det är vid en 8, betyder det att bilden är 8 gånger närmare än den är i verkligheten. På så sätt kan du planera hur långt du är från ditt mål och planera dina jaktresor effektivare utan att gå vilse.