Bästa jaktjackorna 2019

Att förbereda sig för jaktperioden innebär bland annat ett bra val av kläder. När jaktsäsongen börjar kommer du vilja ha allting redo eftersom att du kommer att spendera de följande dagarna i skogen. Design, funktion och material är tre viktiga aspekter du ska tänka på när du väljer din jaktjacka.

Det primära jobbet jakt jackan har är att skydda mot alla typer av väderförhållanden och att maskera jägaren från djuren. Valet av jackan beror på vilken modell som kan ha ytterligare funktioner. Oavsett vilket material du väljer ska jackan uppnå de nödvändigaste kraven. Det är framförallt en hög slitstyrka och hur bra den skyddar mot diverse skador. Vanligtvis innehåller jaktjackor fickor för radio och patroner.

Den stora variationen av texturer, färger och material komplicerar valet av den bra jackan. Vi har sammanställt våra favoriter inom kategorin jaktjackor som vi testat här.

 

Snabbt svar: 5 Bästa jaktjackorna testade 2019

  1. Bergans Pasvik Light Jacket
  2. Härkila Pro Hunter X Jacket
  3. Jacka Pinewood Red Deer Mossgrön/AP Blaze
  4. Jacka Härkila Visent
  5. Härkila Metso Insulated Jacket

 

 

Bergans Pasvik Light Jacket

Bergans-Pasvik-Light-Jacket

 

Detta är en lätt skaljacka från Bergans. Den är både vind och vattentät och yttermaterialet är skapat i en borstad microfleece som är avsedd att vara så tyst som möjligt för att inte väcka till sig uppmärksamhet. Tack vare denna kombination är det ett utmärkt plagg för jaktsäsongen.

 

Härkila Pro Hunter X Jacket

Härkila-Pro-Hunter-X-Jacket

 

Detta är en slitstark jaktjacka med ett vattentätt Gore-Tex membran som hjälper till att hålla vatten och fukt borta. Jackan är utrustad med en gömd ficka för din jaktradio och luvan är avtagbar när du känner för det. Stora framfickor för att kunna ha patronerna och du har även på sidorna fickor avsedda som handvärmare.

 

Jacka Pinewood Red Deer Mossgrön/AP Blaze

Jacka-Pinewood-Red-Deer-MossgrönAP-Blaze

 

Detta är en jaktjacka med fokus på funktion och design. Jackan är utrustad med dubbla framfickor och invändiga ammunitionshållare för både hagel och kula för att undvika ljudet från ammunitionen samtidigt som den ska vara så lättillgänglig som möjligt. Det finns fickor för till exempel jaktradion.

 

Jacka Härkila Visent

Jacka-Härkila-Visent

 

Visent från företaget Härkila är en slitstark jaktjacka med ett vattentät Gore-Tex membran och Thinsulate-foder. Jackans luva är avtagbar och du hittar radioficka på båda sidorna.

 

Härkila Metso Insulated Jacket

Härkila-Metso-Insulated-Jacket

 

Denna jacka är isolerad med Primaloft, detta gör att jackan är väl isolerad i både torra och blöta förhållanden. Jaktjackan är även ytbeläggd med Bionic Finish för att inte låta smuts, vatten eller olja fastna. Jackan passar utmärkt hela året om med en avtagbar luva samt flera fickor för olika syften.

 

Saker att tänka på när du ska köpa din jaktjacka

När du försöker bestämma det bästa jaktutrustningen för regniga förhållanden måste du också överväga vilka förhållanden du ska jaga i. Tänk på fördelarna och nackdelarna med varje föremål innan du gör ditt val.

MATERIAL

En viktig faktor är vilket material som används. Beroende på material kommer jackan ha sina för och nackdelar. Polyester är till exempel känt för att vara ett slitstarkt material och är bra på att bevara värme och hålla borta fukt. Polyester används främst som ett mellanlager i och med att den inte andas speciellt bra. En lätt fleece fungerar perfekt att ha som det inre lagret då det andas utmärkt och är bekvämt mot huden.

Vissa märken kommer att använda en bättre kvalitet av polyester eller annat material och kan till och med ha skapat en särskild varumärkes teknik som andra märken inte använder. Du kommer noga vilja överväga om dessa tekniker kan förbättra din jakt.

VIKT

Vikten av din jaktjacka kommer att ha en särskild roll för din personliga komfort. En tung jacka kommer göra det tuffare och svårare att ta sig genom miljöer och brukar lätt bli riktigt varm när du får upp flåset än ett lättviktigt alternativ. Fickor, extra isolering eller huvar kommer att lägga vikt på varje klädesplagg eftersom det använder mer material. Lättare regnjackor kommer vanligen att ge ett bra regnskydd utan några extra funktioner och kommer att vara lättare att springa runt med ute på fält. Så beroende på vart du kommer jaga kommer det spela stor roll vad för jaktjacka du väljer.

KAMOUFLAGE

Kamouflage är en mycket viktig faktor för att minska risken för att vilddjuret ska upptäcka dig. När du ska välja ett kamouflage-mönster och färg måste du överväga vilken miljö du ska jaga i.

Ska du jaga i en miljö med en väldigt frodig vegetation ska du fokusera på färgvariationer från ljusgrön till väldigt mörkgrön med mönster som liknar träden och buskens löv. Medans om du jagar vid skogsbalkar välj kamouflagefärger från grå till mörkbrun med trädbark eller döda grenar. Och för ödemarker utan vegetation eller träd som gräs eller öken, bör du välja mönster av kamouflage som har liknande färg som terrängen.