Bästa jakthandskarna 2019

Varje jägare behöver ett bra par riktigt bra handskar, oavsett vad det är för utetemperatur. Jakthandskar är inte bara utformade för att hålla händerna varma i kallare temperaturer, de skyddar även dig mot oavsiktliga skador ute i fältet. Det finns flera olika typer av handskar avsedda för jakt så att du enkelt kan hitta de bästa jakthandskarna för dig och den miljön du ska jaga i.

Snabbt svar: 5 Bästa jakthandskarna testade 2019

  1. Hestra Ergo Grip Active
  2. Härkila Metso Active Gloves
  3. Swedteam Zero Dry Handske
  4. Härkila Lynx HWS Gloves
  5. Handske Pinewood Thin Liner

 

 

Hestra Ergo Grip Active

Hestra-Ergo-Grip-Active

 

Detta är en utmärkt jakthandske med Ergo-Grip som innebär en handske med förböjda fingrar och minimalt med överskottsmaterial på handens insida. handsken är både smidig och slitstark och är vattentät, vattenavvisande och ventilerande.

 

Härkila Metso Active Gloves

Härkila-Metso-Active-Gloves

 

Kommer du jaga under kallare klimat kommer du vilja ha en jakthandske som klarar av minusgrader. Samtidigt vill du inte ha en handske som gör det otympligt att hantera jaktvapnet. Det är därför Härkila Metso Active Gloves är en perfekt handske. De är gjorda i ull och polyester och har även en förstärkning i mocka för att göra handsken ännu mer slitstark och hållbar. Handskens pekfinger och tumme är kompatibel med olika typer av pekskärmar så du slipper ta av dig handsken för att använda mobil eller gps.

 

Swedteam Zero Dry Handske

Swedteam-Zero-Dry-Handske

 

Även denna jakthandske är skapad för att kunna användas när klimat har tagit sig under nollsträcket. Med ett unikt kamouflagemönster kommer denna handske smälta väl in i den snöiga naturen. Handsken är både vind- och vattentät och skjutfingret är utrustad med ett elastiskt material för att du ska kunna skjuta utan några komplikationer.

 

Härkila Lynx HWS Gloves

Härkila-Lynx-HWS-Gloves

 

Dessa jakthandskar har en perfekt kombination mellan ett bra väderskydd och fingerrörlighet. Pekfingret och tummen på handsken är kompatibel med pekskärmar så att du slipper ta av dig hela handsken för att arbeta med mobil eller GPSen. Handsken är utöver det utrustad med Härkilas Weather System som är ett membran framtaget för jaktprylar och ger en utmärkt vind- och vattentäthet samtidigt som vikten hålls låg, andningsförmågan är bra och minimalt med oväsen.

 

Handske Pinewood Thin Liner

Handske-Pinewood-Thin-Liner

 

Detta är en jakthandske där fokus har varit på att den ska vara så effektiv som möjligt att skjuta med, det har man kunnat göra tack vare en slimmad och tight passform. På undersidan av handsken ser du gummiprickar som skapar en extra bra greppförmåga.

 

Saker att tänka på när du ska köpa dina jakthandskar

Jakthandskar tillverkas i olika material beroende på vilka utomhusförhållande som råder. Vissa material är också mer flexibla än andra, vilket gör det viktigt att överväga vad du ska använda jakthandsken primärt för.

Ull

Materialet ull används oftast i jakthandskar för kallare klimat. Ull kan användas i både finger och fingerlösa handskar. Ull är också lätt att färga till nästan vilken färg som helst. Så du kan enkelt hitta ett par som matchar din personliga stil.

Medan ull är naturligt vattentålig och mycket varm kan materialet ha en obehaglig lukt när den blir blöt men generellt brukar lukten snabbt försvinna om du vädrar handskarna. Det går bra att tvätta dem om lukten inte försvinner men följ rådande tvättråd för den specifika handsken.

Läder

Färgen och utformningen av läder-jakthandskar kan variera, vilket ger dig massor av snygga alternativ att välja mellan. Läder jakthandskar kostar oftast lite mer, men materialet är hållbart och kan bestå i flera år.

Läderjakthandskar kommer också att formas bättre till bärarens handstorlek över tiden för att ge en snygg och bekväm passform. Läder är flexibelt, bekvämt och kapabelt att hålla värme i, men det är inte andningsbart vilket gör dessa jakthandskar till ett dåligt val i varmare klimat.

 

Fleece

Detta mjuka syntetmaterial är mjukt, lätt och bra för jakt i kallare temperaturer. Tyget är andningsbart och inte benäget att irritera känslig hud, vilket alltid är en fördel om du är allergisk mot ull till exempel. Dessa jakthandskar är ofta billigt prissatta, men det är viktigt att komma ihåg att fleece inte är vattenresistent. Om du ofta befinner dig på jakt runt vatten är fleecehandskar inte vara det bästa valet för dig.

Gore-Tex

Gore-Tex är både vattentåligt och extremt slitstark och skyddar mot det mesta och jakthandskar som är konstruerade med detta materialet är ofta billigare än både läder och ull. Gore-Tex är också andningsbart så att dina händer inte börjar svettas. Tyget kan vara lite obekvämt mot känsligare hud och det är också klumpigt vilket gör det svårt att utföra komplexare uppgifter.