Bästa jaktbyxorna 2019

Det finns några klädesplagg som är avgörande för en jakts framgång och ett par riktigt bra jaktbyxor  är ett av dessa plagg du bör prioritera. Det finns olika typer och stilar av byxor, och var och en är avsedd för jakt under en viss årstid.

Din jakt kan snabbt förstöras om dina jaktbyxor inte skyddar mot vassa skogspartier eller fukten från gräset väger ner dig. Du kommer behöva ett par jaktbyxor som du kan röra dig fritt i, håller dig skyddad, bekväm och torr. Den här guiden är utformad för att hjälpa dig att bestämma vilka jaktbyxor som passar dina behov bäst och ge dig en titt på våra toppval. Att lära sig mer om jaktbyxor kommer förenkla ditt köpbeslut och vad du ska primärt fokusera på för att just du ska hitta de perfekta jaktbyxorna.

Snabbt svar: 5 Bästa jaktbyxorna testade 2019

  1. Härkila Metso Byxor
  2. Fjällräven Keb Trousers Jaktbyxor dam (2018)
  3. Byxa Härkila Vector
  4. Byxa Pinewood Pro Xtreme
  5. Härkila Moose Jaktbyxor Herr

 

 

Härkila Metso Byxor

Härkila-Metso-Byxor

 

Härkila Metso är ett par slitstarka jaktbyxor i högsta kvalité. De är speciellt framtagna för oss jägare och friluftsentusiaster med fokus på hållbarhet och rörlighet. De är även extra förstärkta i de områden som brukar ta stryk snabbast för att ytterligare öka livslängden och bekvämligheten. Dessa byxor är utrustade med stora fickor framtill och även stora benfickor med snölås. De är även tysta och lätta och isolerade med PrimaLoft vilket gör dem tåliga för de kallaste klimaten.

 

Fjällräven Keb Trousers Jaktbyxor dam (2018)

Fjällräven-Keb-Trousers-Jaktbyxor-dam-(2018)

 

Keb Trousers är en friluftsbyxa sammanställd med flera avancerade teknologier från det svenska företaget Fjällräven. De passar lika bra för tuffa vandringar som jakt och har en hög slitstyrka och bra skydd mot skarpa stenar och buskar med mera.

 

Byxa Härkila Vector

Byxa-Härkila-Vector

 

Lätta jaktbyxor i två lager med ett vattentät Gore-tex membran som både låter dina byxor andas och transportera bort fukt. Byxorna passar bäst för höst, sommar och vår.

 

Byxa Pinewood Pro Xtreme

Byxa-Pinewood-Pro-Xtreme

 

Pinewood Pro Extreme är en vind- och vattentät jaktbyxa som även är väldigt slitstark. Dessa byxor fick plats i vårt test eftersom de är speciellt framtagna för hundföraren och den aktive jägaren som letar efter det allra bästa. Du har en benficka där du hittar ammunitionshållare och även radiofickor för jaktradion.

 

Härkila Moose Jaktbyxor Herr

Härkila-Moose-Jaktbyxor-Herr

 

Härkila Moose Hunter Trousers är ett par lätta och tysta jaktbyxor med Gore-Tex membran för att göra byxorna 100% vatten- och vindtäta. De är kamouflerade med MossyOak Break Up Country och Mossyoak Orange Blaze som är en bra kombination av kamouflage till den skandinaviska skogen. Fickorna har vattenavvisande dragkedjor.

 

Saker att tänka på när du ska köpa dina jaktbyxor

FICKOR

Ibland vill du inte bära med dig en stor väska eller jakgryggsäck under jakten runt på grund av till exempel distans- eller terrängsvårigheten, i detta läggen passar det utmärkt att ha ett par jaktbyxor så att du kan ha användning för alla extra fickor. Något att tänka på är om du behöver bära en viss storlek på ammunitionsmagasin eller jaktradion i en av fickorna? Kanske behöver du en ficka för mobiltelefonen för att snabbt kunna kommunicera med jaktkompisen. Vissa byxor har fickor inbyggda i dem som är speciellt konstruerade för att hålla vissa föremål, till exempel jaktkniven.

 

BÄLTE

Om du behöver hålla ett pistolhölster eller en kniv på bältet är det en bra idé att ha byxor med breda bälteslyckor för att rymma ett anpassat jaktbälte som passar dig. Tänk på storleken på bältet du använder för dina jaktbyxor och notera om de har tillräckligt breda bälteslyckor så att de passar de nya jaktbyxorna du ska köpa.

 

VIKT

Vikten av dina byxor har en större roll i din personliga komfort än de flesta andra aspekter eftersom det kan göra det svårare att röra sig under större avstånd. Även en liten viktökning kan göra en längre vandring mycket jobbigare än om du hade kunnat undvika dem där extra kilona. Byxor med en massa fickor kommer att vara tyngre än de lite enklare designade jaktbyxorna, men det gäller att prioritera rätt när du gör ditt val.

 

KAMOUFLAGE

Tänk på bakgrunden på de platser du kommer att jakta mest på. Kamouflage fungerar bäst när din kroppsforms passar in i miljön du vistas i. Det finns en hel del olika kamouflage beroende på vilken miljö just du vistas i.